Start > Båtarna > Linjett 40

Linjett 40

Linjett 40

Linjett 40

Linjetterna byggs på Rosättra Båtvarv i Stockholms skärgård – Ostkustens äldsta båtvarv. Linjett 40 är den största av varvets modeller. Kännetecknande för Linjett 40 är en bra kombination av kappseglare och bekväm bobåt/utfyktsbåt. Dessutom har de vackra linjer och lyxiga inredningssnickerier i mahogny. De har också många egenskaper som gör dem särskilt lämpade för segling i Stockholms skärgård.

Med två båtar av samma typ går det att arrangera spännande matchrace.

Några data

– Längd över allt: 12,35 m
– Bredd: 3,75 m
– Djupgående: 1,98 m
– Masthöjd över vattenlinjen (exkl antenner): 18 m
SRS 1,296

Gemensamt för båtarna

Linjett 40

Linjett 40

Följande komfortutrustning är gemensam för både S/Y Aquileja och S/Y Amorina: bäddmadrasser, sänglinne, handdukar, luftburen värme, färskvattentankar 300 liter, varmvattenberedare, dusch, toa med septiktank 80 liter, TV, DVD, radio-/CD-stereo, batterikapacitet 450 amp, landströmsanslutning för laddning av batterier och varmvattenberedare, gasolspis med ugn, kylbox 75 l, sprayhood och sittbrunnskapell.

Följande utrustning för segling och manövrering är gemensam för både S/Y Aquileja och S/Y Amorina: storsegel, genua, 110% fock, stormfock och spinnaker, dubbla ankare inkl bogankare med elektriskt ankarspel, gps, logg, ekolod, vindinstrument, VHF-radio.

Övrigt: Om särskilt önskemål därom finns kan gummijolle tas med.

S/Y Aquileja

s/y Aquileja pentry

s/y Aquileja: pentry

s/y Aquileja

s/y Aquileja

Båten är från 2006 och i mycket fint skick.

Max antal daggäster: nio personer (+ skeppare)

I tillägg till vad som nämnts ovan under ”Gemensamt för båtarna” finns följande komfortutrustning på S/Y Aquileja: Extra långa kojer i hytterna (220 cm), solceller 170 W, 220 V ombord utan tillgång till landström (via inverter 1200 W) för t ex laddning av mobiltelefon, kamera eller dator, CD-stereo med subwoofer och möjlighet att koppla in mp3-spelare, Internetaccess, 220 V-uttag i varje hytt, grill och teakdäck.

s/y Aquileja

s/y Aquileja

I tillägg till vad som nämnts ovan under ”Gemensamt för båtarna” finns följande utrustning för manövrering och segling på S/Y Aquileja: storsegel, 110%-fock och genua är av avancerad s k tape drive-typ med antingen glas- eller kolfiberförstärkningar, självslående fock (även den av tape drive-typ), spinnaker med strumpa, hårdvindsspinnaker, radar, plotter med radaroverlay och AIS, bogpropeller, autopilot, elvinschar, bränsletank 160 liter och 55 hk motor.

Övrigt: fyrtakts utombordare till gummijolle. Om jolle tas med kan den hängas i dävertar under seglingen. Två hopfällbara Brompton-cyklar kan tas med på begäran.

Övernattande i hytter:

s/y Aquileja förpiken

s/y Aquileja: förpiken

– 2 i förpik (+ litet barn)
– 2 i akterhytt B
– 1 i akterhytt C (+ litet barn)

Övernattande i salong (soffa med iläggsmadrass):
– 1-2 personer

Utöver svenska talar skepparna på S/Y Aquileja engelska, tyska, franska och spanska.

Läs mer om Linjett 40, Rosättra båtvarv och s/y Aquileja »

Läs mer om ansvarsförsäkring (P&I) för s/y Aquileja »

S/Y Amorina

s/y Amorina

s/y Amorina

Båten är från 2007.

Max antal daggäster: nio personer (+ skeppare)

I tillägg till vad som nämnts ovan under ”Gemensamt för båtarna” finns följande komfortutrustning: solceller 170 W, 220 V ombord utan tillgång till landström (via inverter 1500 W) för t ex laddning av mobiltelefon, kamera eller dator, energisnål LED-belysning.

s/y Amorina babords akterhytt

s/y Amorina babords akterhytt

I tillägg till vad som nämnts ovan under ”Gemensamt för båtarna” Linjett 40 finns följande utrustning för manövrering och segling: plotter med AIS,  bränsletank 280 liter och 40 hk motor. Storsegel och 110 % fock är av avancerad tape drive-typ.

Övernattande i hytter:
– 2 i förpik (+ litet barn)
– 2 i akterhytt B
– 1 i akterhytt C (+ litet barn)

Övernattande i salong (soffa med iläggsmadrass samt ytterligare bäddbar soffa som är 170 cm lång):
– 2-3 personer